پنجشنبه ۲۸ فروردین ۰۴

آيا با فوايد شگفت انگيز روغن حيواني آشنا هستيد

۴ بازديد

روغن حيواني كه در ايران به آن روغن زرد يا روغن كرمانشاهي مي گويند. فرآورده اي حيواني و روغن خوراكي است كه از شير گاو يا گوسفند تهيه مي شود. اين روغن محلي يكي از روغن هاي پرمصرف در برخي از نقاط ايران است و بهترين و مرجح ترين نوع آن در منطقه كرمانشاه تهيه مي شود كه طعم و بوي خوب و ارزش غذايي بالايي دارد.

 

در طرز تهيه سنتي شير را دلمه مي كنند و سپس به دوغ تبديل مي كنند و با استفاده از مشك و پختن كامل آن كره به دست مي آيد. طعم و كيفيت روغن حيواني بستگي زيادي به نحوه تغذيه و چرا دارد. دامداري شش اين روغن زماني كه گله هاي گوسفند از گياهان معطر ارتفاعات منطقه كرمانشاه مي چرند بو و طعم خاصي پيدا مي كند.

 

تفاوت روغن حيواني با روغن كرمانشاهي

 

روغن حيواني فرقي نمي كند، يعني اين روغن همان روغن كرمانشاهي است. اما به دليل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرايط خاص منطقه كرمانشاه، روغن توليدي در اين منطقه شهرت زيادي پيدا كرده است.

 

از گذشته تاكنون كرمانشاه مركز توليد روغن كرمانشاهي محسوب مي شده است.

روغن كرمانشاهي از شير گاو و گوسفند كرمانشاهي به دست مي آيد و به عنوان بهترين نوع روغن زرد در ايران شناخته مي شود. كشاورزان كرمانشاهي يك بار در اواسط بهار و يك بار در اواسط پاييز روغن توليد مي كنند. روغن توليد شده در فصل بهار طعم و بوي بهتري دارد زيرا حيوان از مراتع سرسبز بهاري تغذيه مي شد.

 

همه اين عوامل باعث شد كرمانشاه به عنوان مركز توليد اين روغن خوراكي ظاهر شود. پس روغن كرمانشاهي در واقع همان روغن حيواني است و تنها به دليل عطر و طعم چراي دام در دامنه هاي زاگرس و شير دام در اين منطقه دليل اين نام گذاري شده و روغن كرمانشاهي به برندي معروف تبديل شده است.

قيمت روغن كرمانشاهي يا همان روغن زرد گاوي محلي به خلوص و نحوه درست كردن آن توسط افراد محلي با تجربه بستگي دارد. در واقع روغن حيواني گاوي اصل فقط توسط افراد بومي كه مثل نهاوند در امتداد رشته كوه زاگرس هستند، با بالاترين كيفيت توليد مي شود.

 

تفاوت روغن حيواني گوسفندي و گاوي

 

البته استفاده از اين روغن براي پخت و پز، انتخاب بسيار بهتري نسبت به روغن هاي تراريخته و صنعتي است، اما در نظر داشته باشيد كه روغن هاي حيواني انواع مختلفي دارند و بهتر است قبل از خريد، تفاوت هاي آنها را بدانيد.

 

به طور كلي روغن گاو و گوسفند نرم تر از ساير روغن هاي حيواني است و روغن گوسفند و گاوميش به خصوص روغن گاوميش چوب غليظ تر از ساير روغن هاي حيواني است. از نظر علماي طب سنتي خواص روغن گاو يا گوسفند مشابه است و اين دو نوع روغن قويتر و بهتر از ساير انواع روغن به خصوص «كره» هستند.

 

زيرا گاوها كمتر و كمتر چرا مي شوند و كمتر از مراتع استفاده مي شود. از نظر عملي، روغن گاو نسبت به روغن گوسفند معطر كمتري دارد و به دليل افزايش توليد شير گاو، قيمت روغن گاو قطعا كمتر از روغن گوسفند است.

 

همچنين بسته به ميزان استفاده از روغن گاو و بره در تهيه آن، روغن مخلوط از نظر عطر و طعم بين اين 2 روغن قرار مي گيرد.

 

و باز با مراجعه به كتب مرجع طب سنتي ايران در مي يابيم كه طبيعت انواع روغن حيواني گرم و مرطوب است. به عبارت دقيق تر، همه روغن هاي حيواني اعم از گوسفند يا گاو طبيعت گرم و مرطوب دارند و با افزايش سن رطوبت آنها كاهش و خشكي آنها افزايش مي يابد. بنابراين اينكه مي گوييم جوهر روغن گاو خنك كننده است، سخني نادرست و فاقد اثبات علمي است.

 

معرفي بهترين روغن خوراكي

 

در گذشته به دليل تحرك زياد مردم در طول روز، هميشه از روغن حيواني براي تامين قواي بدني استفاده مي شد و هم اكنون نيز از اين روغن در خاورميانه، چين، هند و آمريكا بسيار استفاده مي شود.

 

هندي ها بزرگترين مصرف كنندگان اين نوع روغن هستند.

در سنت هاي پزشكي كهن مانند طب چيني، طب ايراني و آيورودا، اين روغن عنصر كليدي در برخي تركيبات دارويي بوده و به عنوان روغن پايه ضمادهاي گياهي يا مرهم هايي براي درمان سوختگي، جاي زخم و التهاب استفاده مي شود.

 

به گفته بسياري از كارشناسان بهترين روغن خوراكي از نظر طب سنتي روغن حيواني است. به گفته اين متخصصان، اين روغن نقش مهمي در سلامت، استقامت و قدرت بدني، شادابي و شفافيت پوست دارد.

 

روغن حيواني محلي براي پخت و پز

 

در حال حاضر 3 نوع روغن براي تهيه غذاهاي ايراني در بازار موجود است. اين سه نوع روغن پخت و پز عبارتند از روغن سرخ كردني، روغن پخت و پز و روغن سالاد. كاربرد هر كدام از عنوان آنها قابل درك است.

 

  • روغن سرخ كردني براي پخت و پز و درست كردن انواع كوكو و انواع كتلت، فلافل، سيب زميني، بادمجان، كدو و ... استفاده مي شود. زيرا روغن سرخ كردني مي تواند دماي بالا را براي مدت طولاني تحمل كند و غذا در هنگام سرخ كردن در دماي بالا آسيبي نمي بيند.
  • روغن هاي آشپزي بايد براي چيزهايي غير از سرخ كردن استفاده شود، مثلاً براي پخت برنج و خورش ها و ساير غذاها استفاده شود. بهتر است روغن پخت و پز را به مدت طولاني در دماي بالا نگه نداريد.
  • اما روغن كاهو را هرگز نبايد حرارت دهيد و مي توانيد آن را به انواع سالادها مانند كاهو، سالاد سزار، سالاد فصل و ... اضافه كنيد. يا روي سالاد بريزيد.

 

 

 

 

در حالي كه برخي از چربي ها مي توانند گرما را تحمل كنند، برخي نمي توانند و اگر در معرض حرارت بيش از حد قرار گيرند، طعم و مواد مغذي خود را در طول فرآيند پخت از دست مي دهند. نقطه دود روغن حيواني براي پخت و پز قابل قبول است. در ضمن اين روغن بيشتر از استفاده از كره يا مواد ديگر براي پخت و پز مناسب است و بهترين روغن براي پخت غذاهاي ايراني است.

 

روغن حيواني براي پخت برنج

 

روغن هاي مناسب براي پخت برنج داراي عطر و طعم متفاوتي هستند كه مي توانيد با توجه به ذائقه خود انتخاب كنيد. براي تهيه پلوي خوشمزه بايد برنج ايراني مرغوب را با مقدار مناسب روغن حيواني بپزيد.

 

زيرا بهترين روغن براي پخت برنج ايراني روغن حيواني است. همانطور كه مي دانيد برنج در سفره ايرانيان جايگاه ويژه اي دارد و پخت پلوي ايراني آسان نيست و تكنيك خاص خود را دارد.

 

بهترين روغن خوراكي براي پخت برنج ايراني، روغن حيواني يا روغن كرمانشاهي است.

ايران به عنوان يك صادركننده موفق در اين منطقه شناخته مي شود زيرا اين كشور انواع نفت را مطابق با استانداردهاي جهاني توليد مي كند. برندهاي مختلفي از اين روغن در كرمانشاه و ساير مناطق كشور توليد و عرضه مي شود.

 

به هيچ عنوان به روغن هاي كارخانه اي اعتماد نكنيد و حتما آن را از توليد كنندگان محلي تهيه كنيد.

 

خواص روغن حيواني براي سلامتي

 

آيا روغن حيواني مضر است؟ ميزان قابل توجه چربي اشباع شده در اين روغن طي 30 سال گذشته به آن شهرت بدي بخشيده است، اما تحقيقات جديد نشان مي دهد كه برخلاف تصور عموم، مصرف متوسط ??اين نوع روغن خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش مي دهد.

 

  • اين روغن براي افزايش انرژي بسيار مفيد است. اين روغن از طيف وسيعي از اسيدهاي چرب با زنجيره كوتاه و متوسط ??ساخته شده است كه براي بدن بسيار مفيد است. در حالي كه بيشتر چربي موجود در غذا به چربي بدن تبديل شده و باعث افزايش وزن مي شود.
  • روغن‌هاي حيواني مي‌توانند انرژي مورد نياز براي انجام فعاليت‌هاي روزانه را براي ورزشكاران و كساني كه سبك زندگي پرانرژي دارند، فراهم كند.
  • اين روغن از نظر طب ايراني پاك كننده، رفع اسپاسم، قدرت پادزهر، دفع سموم و جلوگيري از رسيدن اثر زهر مار به قلب است.
  • روغن حيواني پوست را نرم مي كند، صورت را تميز مي كند، مغز و سينه را از آلودگي ها پاك مي كند و بدن را پر مي كند. همچنين سودمندترين چيز در بيماري وبا استفاده از روغن گاو به وفور چه در غذا و چه در روغن بدن است.
  • روغن گوسفند و روغن گاو براي درمان خشكي بيني و گلو و سرفه خشك، يرقان، سنگ طحال و كليه مفيد است. نرم مي شود و مي جوشد يا ورم مي كند و پادزهر همه سموم است و ضد الكل است و كليه و مثانه را گرم مي كند ولي زياده روي در مصرف آن معده را ضعيف مي كند.

خواص روغن حيواني براي رحم

 

از نظر طب سنتي يكي از راه هاي درمان تنبلي رحم، مسح كردن رحم، تخمدان ها و معده با روغن حيواني و خوردن غذاي پخته شده با روغن زرد است. زيرا مصرف اين روغن باعث افزايش قدرت و قدرت بدن مي شود.

 

اگر خانم ها يك قاشق چاي خوري روغن زرد يا حيواني را زير شكم و كمر به مدت 20 دقيقه ماساژ دهند، اين روغن جذب پوست و مويرگ هاي رحم مي شود و در رفع خشكي رحم بسيار موثر است.

 

طبع روغن حيواني اصل

 

طبق كتب پزشكي و حكيمان طب سنتي، انواع روغن حيواني طبيعت گرم و سرد دارند و با بالا رفتن سن اين نوع روغن، رطوبت آن كاهش و خشكي آن افزايش مي يابد.

 

 مقدار مصرف روغن حيواني

 

افزودن روزانه دو تا سه قاشق غذاخوري روغن حيواني به رژيم غذايي، راهي عالي براي وارد كردن ويتامين هاي محلول در چربي به بدن است.

 

ميزان متعادل مصرف روغن حيواني در روز حداكثر 30 گرم است، بنابراين افرادي كه از چربي هاي حيواني استفاده مي كنند بايد توجه داشته باشند كه از مصرف روزانه 30 گرم در روز بيشتر نشوند. طبق اين اصل، مصرف اين نوع چربي به بدن آسيبي نمي رساند.

 

روغن حيواني حاوي مقادير زيادي ويتامين A، ويتامين E، ويتامين D و ويتامين K است.

روغن هاي حيواني حاوي اسيد چرب به نام اسيد لينولئيك مزدوج (CLA) هستند. اين اسيد چرب داراي طيف گسترده اي از مزاياي سلامتي است. به عنوان مثال، يك مقاله علمي در سال 2018 نشان داد كه CLA رژيم غذايي با كاهش 15 درصدي بيماري قلبي مرتبط است.

 

اگر از سندرم روده تحريك پذير يا بيماري كرون رنج مي بريد و بدن شما ممكن است در جذب ويتامين هاي محلول در چربي مشكل داشته باشد، روغن حيواني مي تواند با رساندن اين مواد مغذي به بدن به بهبود سلامت شما كمك كند.

 

بدن ما قادر به سنتز اين نوع اسيد چرب از مواد غذايي كه دريافت مي كنيم نيست، بنابراين يك رژيم غذايي سالم به مقدار مناسبي از اين اسيد چرب نياز دارد. در مطالعه اي كه روي موش هاي آزمايشگاهي انجام شد، مشخص شد كه سطوح پايين اين اسيد چرب باعث ريزش مو، ريزش پوست و تاخير در بهبود زخم مي شود.

 

خريد روغن حيواني

 

اگر به دنبال مجموعه اي قابل اطمينان و كار بلد براي خريد روغن حيواني هستيد و قصد خريد روغن حيواني كرمانشاهي درجه يك را داريد، حتما به همين آدرس مراجعه كنيد.

نحوه كاشت درخت هلو

۶ بازديد

نحوه كاشت درخت هلو

درختان هلو، جزو درختان ميوه اي هستند كه به سرعت رشد مي كنند و در سن ? تا ? سالگي، ميوه مي دهند. با اين حال، بيشتر باغبانان ترجيح مي دهند كه درختان جوان و سالم را، از نهالستان ها يا مزارع كشاورزي خريداري كنند، تا اينكه بخواهند يك نهال كوچك و شكننده را به يك درخت زنده و بزرگ تبديل كنند.

به طور كلي، درختان جواني كه از نهالستان آلفا نهال يا مزارع كشاورزي تهيه مي شوند، طي ? تا ? سال ميوه مي دهند. باغداران علاوه بر يادگيري نحوه كاشت درخت هلو، بايد بدانند كه اين درخت ظريف، به شرايط خاصي احتياج دارد و مستعد ابتلا به انواع بيماري ها و آلودگي ها و حشرات خواهد بود.

اگر اين موارد به خوبي مورد توجه قرار گيرد و درخت به درستي كاشته و از آن در برابر شرايط محيطي به خوبي محافظت شود، هر ساله، ميوه هاي خوشمزه ي زيادي توليد خواهد كرد.

يك درخت جوان هلو خريداري كنيد:

يك درخت جوان هلو را از يك مزرعه يا مراكز باغباني، خريداري كنيد. مي توانيد درخت هلوي خود را از طريق كاشت بذر و يا هسته ي ميوه پرورش دهيد، اما اين كار بسيار وقت گير و دشوار خواهد بود. يك دانه هلو، حدود ? تا ? سال طول مي كشد تا به يك درخت بزرگ و بالغ براي ميوه دهي تبديل شود. اگر درخت خود را از مزرعه يا مراكز باغباني تهيه كنيد، تنها ? سال نياز است تا براي ميوه دهي صبر كنيد و نتيجه ي آن، بسيار قريب الوقوع خواهد بود.

هنگام خريد درخت، به دنبال يك درخت جوان، خفته و بدون برگ باشيد. اين درختان بهتر است بين پاييز و اوايل فصل بهار خريداري شوند. اگر درختي فعال و پر شاخ و برگ با برگ هاي سبز بكاريد، ممكن است فشار زيادي به درخت وارد شود و احتمال خراب شدن آن وجود دارد.

در مورد استفاده از دانه هلو، اطمينان حاصل كنيد كه از يك هلوي خوشمزه و آبدار تهيه شده است، تا ميوه هاي درخت شما نيز داراي ويژگي هاي “مادر خود” باشند (گرچه بايد به خاطر داشته باشيد كه هيچ تضميني براي وجود حتمي اين صفات در ميوه هاي جديد وجود ندارد) . بعد از پيدا كردن يك هلوي خوشمزه، هسته ي آن را جدا كرده و بگذاريد تا براي چند روز خشك شود. سپس دانه را باز كنيد و بذر آن را كه همانند يك بادام است، از پوسته ي خود خارج كنيد.

https://alphanahal.ir/peach-seedlings/

به آب و هوا دقت كنيد:

اگر در منطقه اي با آب و هواي سرد زندگي مي كنيد، نوع هلوي خود را با دقت انتخاب كنيد. با يك كارمند مزرعه يا مراكز باغباني محلي، درمورد اينكه چه نوع هلويي در منطقه شما به راحتي رشد مي كند، صحبت كنيد. در ايالات متحده آمريكا، هلو در مناطق ?-? به خوبي رشد مي كند؛ اما در مناطق ? و ? بهترين عملكرد را دارد. هلوي “فراست” (Frost) و “آوالون پرايد” (Avalon Pride)، دو نوع هلويي هستند كه مي توانند هواي سرد را تحمل كنند.

اگر به دنبال نوعي از درخت هلو با اندازه اي كوچك مي گرديد تا بتوانيد آن را داخل ايوان يا پاسيوي خود در گلدان پرورش دهيد، “Pix-Zee” و “Honey Babe” گزينه هاي خوبي هستند. ارتفاع آنها تنها به حدود ? فوت (?.? متر) خواهد رسيد.

سعي كنيد هلوي خود را در فصل بهار بكاريد:

بهترين زمان براي كاشت درخت هلو در فصل بهار، در حالي كه درخت هنوز خاموش است مي باشد. هيچگاه سعي نكنيد يك درخت هلوي فعال را در فصل تابستان به بستر خاك منتقل كنيد، زيرا اين امر ممكن است به درخت آسيب برساند.

منطقه اي مناسب پيدا كنيد:

منطقه مناسبي را براي كاشت درخت هلو خود انتخاب كنيد. هلو عاشق آفتاب است و به حداقل شش ساعت تابش مستقيم نور خورشيد در هر روز نياز دارد. درخت هلو همچنين گرما را بسيار دوست دارد؛ بنابراين كاشت آن در گرمترين مكان باغ (مانند كنار يك ديوار جنوبي كه گرماي خورشيد را منعكس كند) عالي خواهد بود.

 

براي كاشت درخت در باغ خود، به دنبال نقطه اي بگرديد كه داراي خاك خوب با زهكشي مناسب، ماسه اي و نسبتاً حاصلخيز باشد. براي داشتن جريان هواي مناسب (و كاهش خطر يخ زدگي) بهتر است در جاي مرتفعي باشد و همانطور كه در قسمت هاي بالا گفته شد، در بيشتر اوقات سال نيز نور مستقيم خورشيد را تأمين كند.

انواع درخت هلو ايراني و خارجي شامل چه ارقامي هستند:

درخت‏هاي هلو انواع متنوعي دارند. به همين خاطر، در زمان كاشت درخت هلو، مي‏توان از انواع نهال‏ هاي مختلف موجود در بازار استفاده كرد. از جمله درخت‏هاي هلو ايراني و خارجي مي‏توان به موارد زير اشاره كرد:

هلو انجيري زودرس

هلوي سبز

هلو رد تاپ

هلو كاظمي

هلو سرخ

هلو انجيري زعفراني

نحوه احداث باغ هلو :

چون عمر هلو يا شليل نهايتآ ??سال مي‌باشد پس بنابراين نياز به يك نوع درخت پايه مثل گلابي يا سيب داريم كه من به شخصه گلابي را به سيب ترجيح مي‌دهم، چون قيمت گلابي هميشه بالاتر از سيب بوده وباروري بيشتري نيز دارد.

براي احداث ابتدا بايد زمين مورد نظر را تسطيح كرده وبه عمق 60 سانتيمتر شخم ميزنيم. پس ازشخم اقدام به زدن جوي‌هاي كوچك (جوي خربزه) با فاصله‌ي 4.5 تا 5 متر از يكديگرميكنيم (4.5 براي باغ‌هاي كوچك/5 براي باغ‌هاي بزرگ)

پس از زدن جوي ازيك سابسويلر (زيرشكن) يك تيغه به ارتفاع 1.20 تا 1.5 متري براي شكافتن داخل جوي‌ها استفاده مي ‌كنيم. با اين كار ديگراحتياج به كندن گودال بزرگ نداريم براي كاشت برداشتن 2 بيل خاك كافي است. سپس به فاصله 1.5 متراز يكديگر اقدام به كاشت مي كنيم.

هر سه درخت بايد 2 درخت اول هلو يا شليل و 1 درخت گلابي يا سيب باشد. در اين روش كاشت هم هزينه كندن گودال تقريبآ به 0 ميرسد هم درزمان صرفه جويي مي شود وهم رشد درخت فوق العاده مي شود با اين روش درخت هلو يا شليل مي تواند در يكسالگي به بار نوبر بنشيند.

اگر با روش قرق آبي آبياري مي كنيد درسال اول دراين باغ مي توانيد هر نوع محصول صيفي كه دلخواه تان است بكاريد كه اين كاربراي تقويت درخت نيز خيلي مفيد است. اما درسال دوم فقط مي توانيد اقدام به كاشت هندوانه كنيد، چون درسال دوم بخاطر شاخ وبرگ زياد درخت بر زمين سايه مي‌اندازد.

اگر قصد داريد اين باغ يا هرباغ ديگررا به صورت قطره‌اي آبياري كنيد براي اينكه از شر علف‌هاي هرز درامان باشيد، در پايين تنه هر درخت يك بطري نوشابه 1.5 ليتري را به صورت در باز و برعكس درعمق 20 تا 30 سانتيمتري قرار دهيد سپس ته بطري را بازكرده و قطره چكان لوله آبياري را درون آن قرار دهيد با اين كار چون آب به درون بطري و در عمق 20 تا 30 سانتيمتري ريخته مي‌شود بنابراين رشد علف‌هاي هرز به حداقل خود مي رسد.

فاصله كاشت درخت هلو چقدر است؟  نكاتي در مورد كاشت درخت هلو:

فاصله كاشت هلو؛  ابعاد از 7 تا 5 سانتي متر  اما برخي از كشاورزان بسته به وسعت باغ خود اين فاصله را كم يا زياد ميكنند. ساير نكات ضروري براي كاشت درخت هلو عبارتند از:

حتما درخت هلو را در خاكي با تهويه مناسب بكاريد.  حتما متوجه حركت هوا در سطح زمين شويد.

عنصر بعدي مقدار آب براي ماهيگيري آن است. هسته هاي هلو به آبياري زيادي نياز دارند پس حتما به ميزان آبياري بعد از كاشت درخت هلو توجه كنيد.

سومين شرط لازم براي كاشت درخت هلو، ميزان نور مورد نياز اين گياه است. درختان يا نهال هاي هلو به نور زيادي نياز دارند.

نحوه برداشت ميوه هلو :

روش صحيح چيدن ميوه بدين ترتيب است كه يك طرف قسمت دم ميوه بالا قرار مي گيرد و سپس پيچانده مي شود با اين شيوه به آساني و بدون ضربه و آسيب، ميوه از درخت جدا مي شود.

اگر ميوه به راحتي جدا نمي شود، با قرار دادن انگشت اشاره در مقابل شاخه اي كه ميوه از طريق دم به آن متصل است، همزمان با پيچاندن ميوه به راحتي و بدن اين كه شاخه حاصل ميوه بشكند از درخت جدا خواهد شد.

برداشت ميوه در ابتدا بدون نياز نردبان دو طرفه از بالاترين قسمتي كه با دست بتوان ميوه را چيد آغاز خواهد شد همزمان برداشت، شاخه سبك شده و بالا مي رود در نتيجه ميوه هايي كه بالاي شاخه اند قبل از اين كه از دسترس خارج شوند بايد برداشت گردند.

ميوه هاي كه در پايين شاخه قرار دارند بالا آمده و احتياجي به خم شدن براي چيدن آن ها نيست بنابراين بايد تمام ميوه هايي كه در بخش  كم ارتفاع درخت وجود دارند را با دست برداشت كرد و تا پايان برداشت ميوه در بخش مذكور از درخت، نردبان مستقر نخواهد شد.

سوراخ شدن پوست ميوه، ساييدگي ضربه و غيره به بافت ميوه آسيب مي رساند و ميوه ها را خراب مي كند . بنابراين برداشت و جابجا كردن صحيح و رعايت كيله نكات ذكر شده از ضايعات ميوه جلوگيري خواهد شد.

دروه رسيدن ميوه هلو و شليل بعد از بدست آوردن حجم و رنگ لازم خيلي زود طي مي شود و در شرايط عادي بعد از چند روز پس از برداشت به سرعت به مرحله رسيدن كامل مي رسند و عدم برداشت به موقع آن ها باعث تغيير رنگ و افت كيفي ميوه مي گردد.

اين ميوه ها داراي بافت نرم و آب زياد بوده و صدمه پذير مي باشند. بنابراين لازم است در چيدن آن ها نهايت مراقبت به عمل آيد. ميوه هاي هلو و شليل اكثرا بصورت تازه و به فاصله كمي پس از برداشت به بازار عرضه مي شوند.

البته بعضي از ارقام بر تازه خوري در صنايع تبديلي نيز مصرف مي شوند، مثل ارقامي كه براي تهيه انواع كمپوت و آبميوه كاربرد دارند. بنابراين شيوه چيدن ميوه هاو چگونگي آن ها از زمان برداشت تا مصرف و حمل نقل آن ها بر حسب نحوه مصرف آن متفاوت خواهد بود.

سالم نگه داشتن درخت

در ادامه بخش سوم به سالم نگه داشتن درخت مي پردازيم.

  • از درخت هلو خود مراقبت كنيد:

هر روز درخت هلو را بررسي كنيد و اگر پژمرده به نظر مي رسد، كمي به آن آب دهيد. بارندگي هاي فصلي، تمام نيازهاي درخت هلو را برطرف خواهد كرد؛ اما اگر شما در منطقه اي خشك با بارندگي كم زندگي مي كنيد، ممكن است درخت شما به آبياري بيشتري نياز داشته باشد.

جدا از اين، براي از بين بردن علف هاي هرز و تغذيه گياه، نياز است تا با يك كود ارگانيك، گياه خود را كوددهي كنيد. كود را به صورت دايره اي دور تا دور ريشه گياه با عمق ? سانتي متر و قطر ?.?? متر (? متر) بريزيد. با داشتن ميزان بارندگي مناسب، به معناي واقعي كلمه مي توانيد به راحتي بنشينيد و شاهد رشد درخت خود باشيد.

  • از سموم دفع آفات استفاده كنيد:

براي جلوگيري از آسيب رساندن حشرات و بيماري ها به درخت هلو، بعد از حدود يك هفته از سموم دفع آفات استفاده كنيد. همچنين مي توانيد با پخش يك رديف سم روي سطح خاك، مانع توليد مثل و ازدياد حشرات شويد.

براي دور نگه داشتن جوندگان، مي توانيد دور تا دور تنه درخت خود را با پارچه سخت مشبكي، بپوشانيد. براي كاهش احتمال ابتلاي درخت به بيماري پيچ خوردگي برگ ها، از شايع ترين بيماري ها در بين گياهان، از اسپري گوگرد ليمويي استفاده كنيد.

  • در سال به درخت خود كود دهيد:

 

دو بار در سال به درخت خود كود نيتروژن دهيد. بعد از گذشت شش هفته يا كمي بيشتر از زمان كاشت، ? پوند كود نيتروژن را به طور مساوي و يكنواخت در سطح خاك پخش كنيد. اين كار به شكوفايي درخت شما كمك مي كند. بعد از گذشت يك سال، مي توانيد حجم كود دهي را به ¾ پوند كاهش دهيد.

بعد از سال سوم، ? پوند ازت واقعي به خاك اضافه كنيد. اين كار بهتر است در فصل بهار انجام شود. براي مقاوم تر شدن درخت، آن را به مدت ? ماه بعد از اولين فصل سرما و يا هنگام رسيدن ميوه ها، كوددهي نكنيد.

نحوه ي آبياري نهال و درخت بالغ هلو چگونه است:

درخت هلو به آبياري زيادي نيازمند است. شما باتوجه به فصل و منطق هاي كه در آن زندگي ميكنيد، ميتوانيد ميزان آبياري را افزايش يا كاهش دهيد. به عنوان مثال، اگر در محيطي زندگي ميكنيد كه فضايي مرطوب دارد و دائما باران در آن باريده ميشود، نيازي به آبياري زياد وجود ندارد. حتما در زمان ميوهدهي درخت را دائما آبياري كنيد اما اين آبياري به گونهاي نباشد كه ريشههاي درخت بيش از حد خيس شده و پوسيده شود.

نحوهي كودهي درخت هلو و بهترين كودهاي شيميايي و حيواني چيست:

كودها يكي از اصلي ترين عوامل رشد درخت و افزايش ميوه‌هايش هستند. شما ميتوانيد از كودهايي همچون كود ??ـ??-?? سالي يك بار در فروردين و يا خرداد ماه براي كوددهي درختان هلو استفاده كنيد. يا از كود جوانهزني بهاره پس از مشاهده جوانه ها استفاده نماييد. شما ميتوانيد از كودهاي شيميايي و حيواني متنوعي پس از كاشت درخت هلو، استفاده كنيد.

كودهايي همچون كود دتاكس تابستانه، جيره زمستانه و يا كود مخصوص ريكاوري و غيره جز كودهايي هستند كه مي‌توان از آن‌ها براي درخت هلو استفاده كرد. اين كودها هر كدام ويژگي ها و مزاياي خاصي دارند. شما متناسب با هدف و نياز درخت‌ تان، ميتوانيد از كودهاي ذكر شده استفاده نماييد.

آفات و بيماري هاي درخت هلو :

شته، شپشك، انواع كنه هاي گياهي و لارو حشره بيد زرد رنگ از جمله آفات درخت هلو هستند.

از شايعترين بيماريها و آفات درخت هلو ميتوان به موارد زير اشاره كرد:

قارچهاي خاكزاد

حشره بيد زرد رنگ

باكتري زانتوموناس كمپستريس

بيماريهاي قارچي

آفت حشره شيشك

بيماري پوسيدگي قهوه‌اي

كنترل علف هاي هرز باغات هلو :

علف هرز به گياهي اطلاق مي شود كه در جايي ناخواسته مي رويد يعني در جايي كه انسان مايل نباشد آن گياه در آن جا رشد نمايد علف هاي هرز راه هاي مختلف بشرح ذيل به محصولات كشاورزي خسارت وارد مي نمايد.

1- رقابت با محصولات زراعي و باغي در جذب آب، مواد غذايي و نور.

2- ترشح مواد مسموم كننده از طريق ريشه در خاك (اثر آليلوپاتيك) كه اين حساسيت موجب محدود يا متوقف شدن رشد ساير گياهان مي شود.

3- كاهش كيفيت محصولات زراعي و باغي.

4- تشديد امراض و آفات گياهي.

5- افزايش مخارج توليد.

6- افزايش مشكلات در مديريت آب.

7- براي دفع علف هاي هرز مي توان از سه روش پيشگيري، نابودي كامل(زدودن) و مبارزه استفاده كرد.

پيشگيري از رشد علف هاي  هرز باغات هلو :

عبارتست از مجموعه عملياتي كه از ورود يك علف هرز جديد به يك منطقه معين جلوگيري مي شود مانند استفاده از بذر تميز، كود دامي پوسيده عاري از بذور علف هاي هرز و يا آبياري با آب تميز و غيره. عبارت است از به كار گرفتن كليه روش ها و امكانات براي از بين بردن تمام قسمت مختلف علف هرز شامل شاخه،برگ،ريشه،ميوه، و بذر.

مبارزه با علف هاي هرز در باغات هلو :

عبارت است از كليه عمليات و امكانات، براي كاهش جمعيت علف هاي هرز به نحوي هرز باقيمانده نتواند ضرر اقتصادي به باغ وارد نمايد. اين طريقه، عملي ترين و مرسوم ترين روش دفع علف هاي هرز بوده كه شامل روش هاي متفاوت بشرح ذيل مي باشد :

1- مبارزه مكانيكي.

2- مبارزه زراعي.

3- مبارزه بيولوژيكي.

4- مبارزه تلفيقي.

5- مبارزه شيميايي.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت چند؟

۵ بازديد

بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت چند؟

دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت آن چقدر است؟ آيا آسياب قهوه صنعتي ترك بزرگ بخريم يا كوچك و خانگي؟ آيا گرايندر ايراني يا خارجي

 

بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت آن چقدراست؟ آيا خريد آسياب قهوه صنعتي ايراني نسبت به برندهاي خارجي به صرفه تر است؟ چرا؟ اگر شما هم با چنين سوالاتي روبرو هستيد تا آخر اين پست هماره باشيد زيرا قصد داريم همه اين موارد را در اين مقاله مورد بررسي قرار دهيم.

اگر شما در كسب و كارهاي مرتبط با قهوه مشغول به كار هستيد احتمالاً ضرورت داشتن يك آسياب قهوه صنعتي را به خوبي درك ميكنيد. زيرا علاوه بر تجربه و دانش كافي، براي موفقيت كاري انتخاب ابزارهاي مناسب و حرفه اي است. اگر ابزارها و دستگاه هاي شما بتوانند به بهترين شكل نيازهاي شما و مشتريانتان را فراهم كنند نيازي به تبليغ براي كسب و كارتان نخواهد بود.

تجهيزات مهم براي راه اندازي كافي شاپ

  • دستگاه اسپرسوساز
  • دستگاه آسياب قهوه صنعتي كوچك يا بزرگ
  • دستگاه آبميوه گيري صنعتي
  • داشتن فرصنعتي
  • اجاق گازصنعتي
  • دستگاه بستني ساز
  • دستگاه شيكر برقي
  • دستگاه مخلوط كن صنعتي
  • شربت سرد كن
  • يخ در بهشت ساز
  • دستگاه اسپرسو ساز

اگر بخواهيم به صورت تخصصي بر روي نوشيدني قهوه تمركز كنيم داشتن يك دستگاه اسپرسو ساز باكيفيت و آسياب قهوه يكي از گام هاي مهم است. زيرا شما با خريد دستگاه اسپرسوساز با كيفيت مي توانيد دانه هاي قهوه را به لاته، موكا، كاپوچينو و ساير نوشيدني هاي خاص تبديل كنيد. علاوه بر اين قبل از تهيه اسپرسو نيازمند داشتن يك آسياب قهوه صنعتي هستيد تا بتوانيد بهترين و مناسب ترين درجه آسياب را براي دستگاه اسپرسو آماده كنيد. اگر شما بخواهيد نوشيدني قهوه ترك را هم ارائه كنيد حتماً نيازمند آسياب قهوه حر فه اي با قابليت آسياب قهوه ترك هستيد.

d6_2p47.jpg

قيمت آسياب قهوه ترك كوچك

اگر شما يك كافي شاپ يا مغازه قهوه فروشي كوچك داريد نيازمند تهيه يك دستگاه آسياب قهوه ترك كوچك هستيد تا بتوانيد يك نوشيدني حرفه اي و عالي به مشتريان بدهيد. شما با داشتن چنين آسيابي به راحتي مي توانيد از ريزترين درجه آسياب ( مربوط به قهوه ترك) تا درشت ترين درجه را تهيه كنيد. به همين دليل تنوع انواع قهوه در منوي كافي شاپ و يا قهوه فروشي شما ديده مي شود. خريد و قيمت بهترين آسياب قهوه خانگي ترك كوچك بسته به امكانات و ابزارهاي آن در بازارمتفاوت است. برخي از ويژگي ها از جمله: تنوع در درجه بندي، قدرت موتور، نوع تيغه، جنس و استقامت بدنه و تيغه ها، عملكرد بالا در دقت و سرعت و ... مي توانند در بالا پايين كردن قيمت آسياب قهوه ترك كوچك نقش مهمي داشته باشند.

 

قيمت دستگاه آسياب قهوه ترك صنعتي

در نظر داشته باشيد اگر كافي شاپ شما متوسط يا بزرگ است و يا اين دستگاه را براي قهوه فروشي مي خواهيد بهتر از دستگاه آسياب قهوه صنعتي استفاده كنيد. البته لازم به ذكر است هر آسياب صنعتي قهوه لزوماً قابليت آسياب قهوه ترك را ندارد. به همين دليل قيمت دستگاه آسياب قهوه ترك صنعتي بيشتر از نمونه آسياب هاي قهوه صنعتي معمولي است. قيمت دستگاه آسياب قهوه صنعتي همانند آسياب قهوه ترك كوچك بر اساس معيارهاي مختلف بالا پايين مي شود.

نكات مهم براي انتخاب انواع آسياب قهوه

براي انتخاب انواع آسياب قهوه اعم از آسياب قهوه دستي يا گرايندر برقي صنعتي قهوه لازم است موارد مهمي را در نظر داشته باشيد.

  • نوع كسب و كار خودتان ( تعداد مشتريان شما چقدر تخمين زده مي شوند آيا در حد متوسط يا زياد هستند و يا شما مشتريان كمي را در كسب و كارتان داريد) اين مساله در انتخاب دستگاه هاي بزرگ و يا كوچك نقش بسزايي دارند.
  • فضاي كسب و كارتان (آيا شما فضاي كسب و كار بزرگ يا متوسطي داريد و يا در فضاي كمي مشغول به كار هستيد) اين مساله نيز در انتخاب انواع دستگاه آسياب قهوه و دستگاه اسپرسو و ... مي تواند تاثير گذار باشد.
  • نوع هزينه و بودجه بندي (نگاه شما به آينده) برخي از افراد در ابتداي راه ترجيح مي دهند با امكانات حرفه اي اما كوچك و كم هزينه تر كسب و كارشان را راه اندازي كنند و به مرور با بزرگ شدن كسب و كار اين امكانات را بهبود مي دهند. اما در اين بين افرادي هستند كه در همان ابتداي كار ترجيح مي دهند يكبار براي هميشه از تجهيزات و امكانات صنعتي بزرگ و حرفه اي استفاده كنند.

بهترين آسياب قهوه صنعتي ايراني

متاسفانه تصور اشتباه در مورد كالاهاي ايراني باعث شده اين محصولات حتي با داشتن كيفيت مطلوب، از خريد جا بمانند. اما واقعيت اين است كه برخي از توليد كنندگان ايراني در زمينه توليد آسياب قهوه توانسته اند كيفيت بالايي ارائه دهند و اين دستگاه ها قابل رقابت با هم رده خارجي خود مي باشند. البته قبول دارم كه برخي از برندهاي ايراني آسياب قهوه، كيفيت مطلوبي ندارند و نمي توانند نيازهاي مرتبط با كسب و كارهاي قهوه را برطرف كنند اما نمي توان اين مساله را به همه برندهاي ايراني تعميم داد. براي اطلاعات بيشتر در اين زمينه پيشنهاد ميكنم مقاله آشنايي و معرفي بهترين آسياب قهوه صنعتي ايراني را حتماً مطالعه كنيد.

مقايسه قيمت دستگاه گرايندر صنعتي قهوه خارجي و ايراني

اگر بخواهيم مقايسه اي در قيمت دستگاه گرايندر صنعتي قهوه خارجي و ايراني داشته باشيم بايد بگوييم در نگاه اول بايد معيار سنجش بر اساس ميزان عملكرد و امكانات هر كدام باشد. به عنوان مثال دستگاه آسياب قهوه صنعتي خارجي با داشتن امكاناتي مثل فن خنك كنندگي، قدرت موتور، تنوع درجه بندي، عدم پرتي و ... بايد با دستگاه آسياب قهوه صنعتي ايراني با همين ويژگي ها، قياس قيمتي زده شود. دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت بيشتري نسبت به آسياب هاي خانگي و معمولي دارند. زيرا حرفه اي تر و با امكانات بيشتر هستند. اما سوال مهم اينجاست آيا گرايندرهاي صنعتي قهوه ايراني هم توانسته اند هم رده برندهاي خارجي خوب حرفي براي گفتن داشته باشند و در عين حال قيمت مناسبي نيز داشته باشند. در جواب بايد گفت: بله! برخي از برندهاي ايراني توانسته اند اين نياز را به خوبي برآورده كنند و از نظر امكانات، دقت، عملكرد و سرعت عالي هستند. با اين تفاوت كه شما با خريد اين محصولات مي توانيد علاوه بر كمك به چرخش اقتصاد داخلي، اين آسياب ها را با قيمت مقرون به صرفه تر و با پشتيباني و خدمات پس از فروش تهيه كنيد. پيشنهاد مي كنم براي مشاهده و اطلاعات بيشتر در مورد اين نوع آسياب هاي صنعتي قهوه مقاله بهترين قيمت آسياب قهوه صنعتي يوكار را مطالعه كنيد.

نتيجه گيري:

حتماً قبل از خريد نيازهاي خود را برآورد كنيد و تحقيق كافي در مورد انواع آسياب قهوه صنعتي كوچك و بزرگ داشته باشيد. به بيان ساده تر معيارهاي شما فقط قيمت نباشد و در همان ابتدا به دنبال كيفيت بالا از جمله: سرعت، دقت، عدم پرتي، فن، قدرت موتور و ... در كنار قيمت منطقي براي خريد آسياب قهوه باشيد. با اين رويگرد مي توانيد بهترين انتخاب را با هزينه مقرون به صرفه داشته باشيد. ما پيشنهاد مي كنيم بعد از اين مراحل حتماً آسياب هاي ايراني را هم بررسي كنيد و بهتر است از برندهاي ايراني با كيفيت خريد آسياب قهوه را داشته باشيد. به دو دليل:

  • اول اينكه شما از بابت تعمير و نگهداري در آينده اي نزديك خيالتان راحت است. زيرا خدمات پس از فروش يكي از مهم ترين مزاياي خريد گرايندرهاي صنعتي قهوه ايراني است. شايد باور كردنش سخت باشد! اما با شديد شدن تحريم ها قطعات و تجهيزات آسياب هاي برندهاي خارجي موجود نيست و يا در صورت موجود بودن با قيمت هاي نجومي به فروش مي روند. اين مساله در آينده براي شما مشكل ساز مي شود. علاوه بر اين تجهيزات اين آسياب ها اغلب پيچيده و سخت هستند و مهارت نيروهاي متخصص در اين زمينه كم مي باشد. از اين رو مشكلات دوچندان خواهند شد.
  • هزينه ابتدايي خريد براي يك آسياب قهوه ايراني با كيفيت نسبت به خارجي بسيار كمتر است. زيرا معيار ارزش گذاري آسياب هاي قهوه خارجي بر اساس دلار است و نوسانات دلار در ايران بسيار ناپايدار و گران مي باشد.

با توجه به اين موارد پيشنهاد ما انتخاب آسياب هاي صنعتي قهوه ايراني است كه بتواند همه جوانب را به صورت يكجا داشته باشد و شما را از هزينه هاي بيشتر در آينده دور نگه دارد.

منبع: https://dolatnews.com/%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a2%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%a8-%d9%82%d9%87%d9%88%d9%87-%d8%b5%d9%86%d8%b9%d8%aa%db%8c-%d9%82%db%8c%d9%85%d8%aa-%da%86%d9%86/